Linkek a témában:
2xsült
Két sütés – amolyan két vélemény, megközelíthetőség alapon a vendéglátás és a turizmus szemszögéből.
5 hozzávaló
Ha tudni szeretnéd, hogyan varázsolj kevés idővel, nem túl bonyolult, de finom vacsorát néhány összetevőből, akkor jó helyen jársz! Szeretek főzni, de a bonyolult ételek nem az én műfajom. A spájzomban mindig van pár alap élelmiszer, amikből bármikor tudok valami finom vacsorát főzni. Most megmutatom, hogy lehetséges ez, csupán 5 hozzávalóból!
Csokiblog
Minden, ami csokoládé, csak egy kicsit másképp: csokoládé és zene, csokoládé és csúcsgasztronómia, csokoládé és belsőépítészet, csokoládé és formatervezés... Ötletek, újdonságok, inspirációk, műhelytitkok a csokoládé világából.
Egy csepp falusi élet
Falusi mindennapjaink, állatfarmunk, vendéglátásunk, gasztronómiánk egy mai bakonyi zsákfaluban
FecskeFészek
A FecskeFészek blogon főleg recepteket találsz, amelyek minden konyhában megállják a helyüket. Bízhatsz a receptekben, amiket ha elkészítesz Te is, tuti sikert aratsz. Főzz bátran :)
Emellett találhatsz még élménybeszámolókat is: bárokról, bisztrókról, éttermekről, utazásokról.
Ha főzöl valamit a blogról és megírod Nekem, azt örömmel veszem, és teszem közzé facebook oldalunkon is.
Felelős Gasztrohős
Az vagy, ahol eszel! Gasztronómia környezetbarát ízesítéssel.
Olyan éttermeket, kávézókat keresünk fel, amelyek már elindultak a zöldülés útján. Eszünk, iszunk, aztán kikérdezzük az étterem vezetőjét, hogy számára miért fontos a felelősségvállalás. A zöld éttermeket pedig a Felelős Gasztrohős Hálózatba tömörítjük.
Fitti Konyha
A Fitti konyhában megtudhatod, hogyan készítheted el a hagyományos ételek és sütiket úgy, hogy azok egészségesek és még finomak is legyenek. Ezen kívül érdekes információkat olvashatsz konyhai praktikákról, alapanyagokról, diétáról és az egészséges életmódról. "Az egészséges táplálkozás öröm, de nemcsak a táplálkozás, hanem az egészség is, rajtunk múlik, meddig van birtokunkban ez a kincs."
Gamberi & Gamberetti
Olyan eredeti, autentikus olasz ételek receptjeit és elkészítését bemutató gasztroblog melyek Magyarországon is könnyen elkészíthetők illetve amelyeket az Olaszországban járó turistának érdemes megkóstolnia. Az oldal bemutatja az otthon kevésbé ismert nyersanyagokat is, valamint az egyes ételek helyes elfogyasztásához (étkezési etikett) is tanácsokat ad.
Gasztropause
A táplálkozás pillanata - Minden, ami a gasztronómiához tartozik.
Az oldalunkon igyekszünk minél változatosabb recepteket közölni, a süteményektől kezdve a húsokon át egészen a kalóriaszegény ételekig. Olvashattok még gasztrotörténeti cikkeket, fogyókúrás ismert és kevéssé ismert tippeket, praktikákat. Elkalauzolunk más országok konyhájába, érdekességeket, tudományos írásokat is böngészhettek..
Gasztroamatőr - Receptek kezdőknek férfiszemmel
Tanuljunk együtt főzni! Kezdő vagyok a konyhában, most induló blogomban egy-egy receptet teljesen részletezve, képekkel együtt szeretnék megosztani veletek. Minden buktatóra ( amibe én is bele-bele esem) felhívjam a figyelmeteket. Főleg húsból, olcsón, nagyon finoman és egyszerűen elkészíthető ételeket készítek majd.
Fő szempont a minél gyorsabban elkészíthetőség lesz.
GasztroJazz
Éttermek, borok, csokoládék, zene - Hapci és Kamilla gasztrokulturális kalandozásai
Gourmand & Gourmet
Ahogy nevünk is jelzi, Gourmet az ínyenc férfi a családban, én Gourmand pedig, imádom a jó ételeket és a még jobb süteményeket. Mindketten nagy rajongói vagyunk a gasztronómiának, s igyekszünk figyelemmel kísérni annak folyamatos megújulását. Otthonunkban gyakran készítünk különleges , illetve hétköznapi ételeket, és desszerteket, amelyekkel megörvendeztetjük a családot és a barátainkat.
Ízek Blogja kreatív recepttár
Az ÍZEK BLOGJA nem egy újabb gasztroblog vagy recepttár; hanem egy szubjektív kalandozás az ízek világában. Olyan hozzávalókról, alkotóelemekről szól, saját kipróbált receptekkel fűszerezve, melyek valamilyen szempontból figyelmet érdemelnek táplálkozásunkban; mindez személyes történettel és tapasztalattal kiegészítve.
Ízek és ötletek
Ízek, ötletek összehangolása és harmóniák keresgélése. Vagy pár szóval minden, ami finom: édességek minden mennyiségben, különleges alkalmakra, ebéd kiegészítőként, délutáni "nassoláshoz" vagy akár kreatív ajándékként. Ezen felül persze főételek, levesek, saláták és ropogtatnivalók is terítékre kerülnek.
Konyhasuli
Tanulj főzni egyszerűen, érthetően az alapoktól. Az egészséges étrend elkezdése, kialakítása, hozzávalóinak listája. Oldalamon találhatsz ötletek, receptek, heti menü segédlet. Motiváló írások, klassz receptek, és szinte minden, amit az egészséges alapanyagokkal történő főzés alapjairól, elkezdéséről, alapanyagjairól és eszközeiről tudnod kell. Ingyenesen letölthető ötlettárral is gazdagodhatsz!
Kreatív torták és cukorvirágok
Egyedi kreatív tortákat és saját készítésű kézműves cukorvirágok tervezek és készítek. Modern, vintázs és hagyományos torták kivitelezése. Különleges esküvői torták. Különböző tortadíszítési technikák használata. Egyéni torta és cukorvirág elképzelések megvalósítása. Finom főzött, csokoládé ganashe krémek használata. Desszert, sütemény és torta receptek, Tortadíszítés segítségek, oktatások.
Levendula&Csokoládé
Bonbonokat, pralinékat, csokoládékat, likőröket, dzsemeket, esszenciákat, francia és olasz süteményeket készítek. A gasztronómiában számomra az Életöröm manifesztálódik. Az Élet szépsége jelenik meg az ízekben, képekben, gondolatokban.
Mit eszik a magyar?
Ajánlom mindenkinek oldalamat, igazi kulináris ételekkel, magyar és európai ízekkel, s minden okos praktikával! A vasi-zalai tájegység ízvilága, csipet erdélyi szálakkal, kacsingatva a világ divatos behatásaira, mind-mind hatással vannak ízvilágomra, és ezt a blogomban szeretném megosztani veletek! Saját képekkel, egyszerű tálalásban!
Rozmaring&Csokoládé
Az egyszerűtől a bonyolultig, a hétköznapitól az ünnepiig, fűszerek cseppenként.
Rozmaring & ibolya
Egyszerűen elkészíthető időnként mégis különleges ízesítésű ételek gyűjteménye amit az évek során készítettem .Nem az a célom, hogy a konyhában teljen az életünk ám amíg ott vagyunk érezzük jól magunkat! Csak friss alapanyagokat használok,minden nap főzök és sütök kenyeret is( alap felszerelt konyhában), és ez utánam csinálhatja bárki.
Sous Vide Center, sous vide technológia mindenkinek
A sous vide technológia segítségével az ételek sokkal ízletesebbek és teltebbek lesznek, az alapanyagok textúrája nem változik, és a lassú főzősnek köszönhetően jóval alacsonyabb hőmérsékleten készülnek el az ételek, így a fontos tápanyagok nem vesznek el. A Sous Vide Center ezt a technológiát szeretné megismertetni az olvasókkal.
Süteményeskert
Az oldal cukor, liszt és tejmentes sütemény recepteket ajánl, amelyek megfelelnek a paleolit táplálkozás elvárásainak. Az oldal szerkesztője a sütemények leírása mellett azok történeti, személyes hátteréről is ír. A receptek bemutatása során arra törekszik a szerkesztő, hogy a sütés élményét, a süteménykészítés, mint örömforrás bemutatása is megjelenjen.
Szakácshumor
Humoros képek, videók, viccek a vendéglátás, a gasztronómia és a szakács szakma mindennapjaiból. Egy gyűjtemény, melybe minden belefér ami az evéssel, ivással és a nevetéssel kapcsolatos. Ha csak egy mosolyt sikerül csalnia az arcokra ennek a blognak és meghatározza az aznapi alaphangulatot, már megérte.
Száva blogja
Látványos és praktikus receptek egyszerűen, konyhakezdők számára.
Szultán a konyhádban
Gasztroblogom a török konyha iránt érdeklődőknek szól. Az eredeti receptek török gasztro oldalakról származnak, melyeket lefordítok, majd magam is elkészítek és a recepteket pontosítom, kiegészítem, kibővítem saját tapasztalataimmal és képekkel is ellátom őket. A blogomon szereplő receptek egyszerűek és nagyszerűek, bárki számára könnyedén elkészíthetőek.
ZABirodalom
Sok blog, fórum, bejegyzés szól arról, hogy a zabnak, zabpehelynek, zabkorpának milyen jótékony hatásai vannak. Megy a sok tudományos bla bla bla. Ami természetesen hasznos, és jó. De leginkább, arról, ami a nőtársaimat (és néhány elvetemült férfit) is érdekel, hogyan is lehet belebiggyeszteni a zabot a fogyókúrámba. A válasz pedig az, hogy nagyon egyszerűen! Remek reggelit, ebédet, és vacsorát..
ÉtelBróker Blog
Minden ami étkezés, minden ami gasztronómia! Érdekességek a magyar konyha és gasztronómia világából valamint más kultúrák étkezési szokásairól.
Gasztro77 - Gasztronómiai portál, blog
A Gasztro77 egy gasztronómiai, vendéglátóipari blog, portál.
Célunk, hogy szakmai tartalmaink által elősegítsük a vendéglátás és gasztronómia területein tevékenykedő emberek és vállalkozások fejlődését.
Field Kitchen
Fedezd fel a vadgasztronómia világát a Field Kitchen blogon! Ínycsiklandó vadételek receptjei, vadfőzési tippek, és vadászattal kapcsolatos inspirációk.