Linkek a témában:
Az arab konyha
Az arab konyha története az arab világnak a története: ételeik a múlt győzelmeinek és vereségeinek emlékét őrzik.
Az iráni konyha
Az iráni konyha, bár számos sajátos, eredeti vonással rendelkezik, mégis sok mindenben nagyon hasonlít más közel-keleti országok konyhájához. A Közel-Kelet népei történelmük során szorosan érintkeztek egymással, s hasonló módon gazdálkodtak. Közösek a művelődési és a gazdasági hagyományaik, s nem kevéssé földrajzi és éghajlati adottságaik is.
Az iráni-perzsa konyha egykor és ma
Az ókorban Irán gazdag mezőgazdasági adottságokkal bírt, emellett pedig élénk kereskedelmet folytatott a görögökkel és a rómaiakkal. Ez azt eredményezte, hogy rengeteg fűszer, dió, cukor és egyéb földi hívság utazott át ezeken a területeken.
Perzsa ételek napja
Perzsa ízek mutatkoztak be a Pálma Étteremben, az iráni származású Fatemeh Haibagher irányításával a múlt év végén
Perzsakoszt
Perzsia eljött hát Wang Weihez. És valóban: mert aki ennek az étteremnek a kínálatát látta, az látta Perzsia minden éttermének kínálatát.
Tunéziai receptek
Érdekes különlegességük, hogy nagy figyelmet szentelnek az ételek illatosításának és színezésének, ez döntően befolyásolja, hogy jónak tekintik vagy gyengének minősítik a feltálalt ételeket.